Foto's

Noord-Beveland
Oosterschelde
Oosterschelde
Nieuws > Banjaardstrand wederom het Schoonste Strand van Nederland
Banjaardstrand wederom het Schoonste Strand van Nederland
Originele afbeeldingDe gemeente Noord-Beveland heeft het schoonste strand van Nederland. Het Banjaardstrand won dinsdag 4 september de ‘Schoonste Strandverkiezingen 2012’ van Stichting Nederland Schoon.
In 2010 won het Banjaardstrand ook deze verkiezing.

Inspanningen
Dit resultaat is behaald door de goede inzet van strandexploitatie Banjaardstrand. Iedere avond werd het zwerfafval op het strand opgeruimd en werden de vuilnisbakken leeg gemaakt, ´s ochtends werd de hondenpoep en het afval van de nachtrecreanten opgeruimd. Ondertussen reed de beachcleaner over het strand om het aangespoelde zeewier te verwijderen. Iedere dag konden de gasten genieten van een schoon strand.

Beoordeling
Net als in 2011 heeft de ANWB, door middel van twee onaangekondigde rondes, strandinspecties verricht, waarbij de stranden zowel ’s middags als de daaropvolgende ochtend werden beoordeeld. De scores en het beeldmateriaal zijn vervolgens beoordeeld door een deskundige jury, wat voor het Banjaardstrand het predikaat schoonste strand van Nederland opleverde.

Overige onderscheidingen
Afgelopen mei werd wederom een Blauwe Vlag toegekend aan het Banjaardstrand door de Foundation for Environmental Education (FEE). Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.

Vorig jaar eindigde het Banjaardstrand als derde in de ‘Schoonste strandverkiezing’ en in 2009 werd het strandpaviljoen op het Banjaardstrand uitgeroepen tot schoonste strandpaviljoen door lezers van de Reiskrant.

Bron: www.noord-beveland.nl
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen